Proizvodi-česta pitanja (FAQ's)

Učestala pitanja i odgovori.

 

 •  
 • Može li se završiti pod prije ugradnje vrata?

Za preklopna-kip vrata, pod treba završiti prije ugradnje vrata, jer se preklopna-kip vrata isporučuju standardno s pragom, koji također predstavlja završetak poda prema naprijed.

U slučaju stropnih sekcijskih vrata i vrata s aluminijskim okvirom, pod mora biti gotov kod postavljanja vrata. Ako to nije slučaj, monteru se mora reći konačna visina poda (uklj. eventualnu visinu pločica). To omogućava monteru da koristi odgovarajuće podloge kako bi se postigla planirana konačnu visina prolaza.

Za bočna sekcijska vrata, pod bi trebalo završiti nakon ugradnje vrata. Kod renoviranja, tvornica isporučuje posebne podne renovacijske vodilice za montažu bočnih sekcijskih vrata na gotove podove. Ovaj dizajn zahtijeva zaista identične visine poda i na ulazu u garažu kako i u unutrašnjosti garaže.

 

 • Što trebam napraviti ako vrata ili motor ne rade?

Imamo velik broj naših servisera i servisnih vozila koji će Vam rado pomoći s popravcima ili odgovoriti na Vaša pitanja.

 

Kliknite ovdje da bi kontaktirali vašeg lokalnog servisnog partnera.

 

 • Koliko traje jamstvo od Entrematica?

Entrematic pruža 10-godišnje puno jamstvo, uklj. i na sve dijelove koji se troše i na površinu vrata, za Normstahl stropna sekcijska vrata i za Normstahl bočna sekcijska vrata.

Entrematic pruža 5-godišnje jamstvo za tipove vrata: Normstahl Base 42, Normstahl BaseMatic 42. A 2-godišnje jamstvo je predviđeno za preklopna-kip vrata i industrijska vrata.

Entrematic pruža 5-godišnje jamstvo na mehaničke dijelove motora Normstahl Magic 600 i Magic 1000 i 2-godišnje jamstvo na elektroniku.

Možete pronaći više detalja u našoj Izjavi o jamstvu.
 

 • Da li vrata trebaju biti smontirana prije ili poslije žbukanja?

Sva vrata se uglavnom montiraju na ožbukane zidove (ožbukani unutarnji zidovi garaže - nije važno jesu li zidovi garaže u unutrašnojsti u dubini ožbukani ili ne da bi se vrata smontirala).
Iznimke: Normstahl preklopna-kip vrata i Normstahl ulazna bočna vrata mogu biti montirana u neožbukane zidove (ona se uglavnom montiraju između zidova, između bočnih špaleta).

 

 • Što znače standardne mjere/dimenzije?

Standardne dimenzije su bazirane na temelju popularnih garažnih mjerenja, tako da se ove dimenzije izrađuju češće i efikasnije, te sve uštede koje proizlaze iz toga se daju kupcima u vidu nižih cijena garažnih vrata koja imaju standardne dimenzije.
Standardne dimenzije u pravilu nemaju kraće elemente vrata, tako da one nude vizualno uravnotežen dizajn za površine vrata s elementima dizajna, kao što su kazete ili kod dekorativnih panela, kao posebne dimenzije dotičnih modela vrata.
Međutim, ne-standardne dimenzije se često pojave, na primjer, tijekom renoviranja, koji zahtijevaju prilagođenu proizvodnju vrata. Širina i visina vrata kod Normstahl serije Superior 42 može se precizno naručiti u mm. 
 

 • Koja je razlika između preklopnih-kip vrata i sekcijskih vrata? 

Preklopna-kip vrata se sastoje od jedne plohe vrata proizvedene od pocinčanog čeličnog lima. Pri otvaranju, donji rub vrata izlazi prema van, tako da je potreban slobodan i čist prostor ispred vrata.

Sekcijska vrata se sastoje od više sekcija (panela) koje su ispunjene pjenom i koje čine krilo vrata. One su međusobno povezane pomoću šarnira. Prednost sekcijskih vrata u odnosu na preklopna-kip vrata je da se otvaraju okomito ili vodoravno, tako da ne zahtijevaju prostor ispred vrata. Svi paneli Normstahl sekcijskih vrata su 42 mm debljine te su dobro izolirani i termički odvojeni. Toplinska izolacija i energetska učinkovitost je puno bolja kod sekcijskih vrata nego kod preklopnih-kip vrata. 
 

 • Koja je razlika između stropnih sekcijskih vrata i bočnih sekcijskih vrata? Koje su prednosti i nedostaci?

Kod stropnih sekcijskih vrata, sekcije (paneli) su raspoređene horizontalno jedna iznad druge tako da se mogu otvoriti vertikalno prema gore pod strop. Kao što ime sugerira, dok se Bočna sekcijska vrata otvaraju na lijevu ili desnu stranu. Sekcije (paneli) su postavljeni vertikalno jedna pokraj druge. Svaka sekcijska vrata nude određene prednosti i pogodna su za različite situacije.

Bočna sekcijska vrata se obično montiraju, ako je cilj koristiti prostor na stropu. Ona su također garažna vrata, trebaju puno manje nadvoja iznad vrata te pružaju također i ulaz za pješake zahvaljujući djelomičnoj funkciji otvaranja.

Stropna sekcijska vrata pružaju mnogo prostora unutar i ispred garaže. Gotovo cijela prolazna širina i visina otvora garaže može se koristiti.

 
 • Gdje se mogu kupiti Normstahl proizvodi? Tko je distributer u Hrvatskoj?

Normstahl proizvodi su dostupni isključivo kod profesionalnih trgovaca. Naša velika i dobro uspostavljena usluga i mreža profesionalnih trgovaca će uvijek rado pružiti pomoć u slučaju pitanja i drugih informacija.
Dovoljno je da nam pošaljete e-mail na: euromont@euromont.hr, i mi ćemo vas kontaktirati.

Euromont Intro d.o.o.; Kanalski put 20; HR-10000 Zagreb; Hrvatska; e-mail: euromont@euromont.hr  

 

 • Mogu li se Normstahl vrata otvoriti u slučaju nestanka struje? Ako da, kako?

Uvijek je moguće iznutra otvoriti vrata ručno, iz garaže. Međutim, ako ne postoji posebni ulaz u garažu, preporučujemo da odaberete dodatnu vanjsku ručku za garažna vrata. Važno je da je ispravno montirana i da je funkcija ručnog otvaranja testirana prilikom redovitog održavanja. 

 

 • Što je otključavanje u nuždi?

Otključavanje u nuždi je pribor koji je važan ako garažna vrata imaju motor a garaža nema drugog ulaza osim kroz garažna vrata. To omogućava da se vrata mehanički otvore ručno izvana u slučaju nestanka struje ili druge greške.

 

 • Da li Normstahl vrata imaju sistem automatskog vraćanja u slučaju nailaska na prepreku?

Da, svi motori za Normstahl vrata automatski se zaustave i otvore se odmah, ako naiđu na prepreku, tako da nitko ne "zaglavi" ili se ozlijedi. 

 

 • Da li se Normstahl vrata mogu ugraditi u svaku garažu?

Da, ako postoje potrebne minimalne dimenzije bočno gdje su špalete gdje se ugrađuju vertikalne vodilice vrata, u nadvoju iznad vrha vrata i u dubinu prostora za odabrane varijante vrata. Međutim, različiti modeli Normstahl vrata nude rješenje za gotovo svaku situaciju. Pošaljite nam e-mail na euromont@euromont.hr ili nas nazovite na tel. +385 1 3888 675. Mi ćemo rado pomoći. 

 

 • Što su bočna ulazna vrata?

Sporedna bočna ulazna vrata su vrata za pješake koja se nalaze do garažnih vrata, kroz koja se također ulazi u garažu. Prednost je u tome što se garažna vrata ne moraju koristiti svaki put da bi se pristupilo garaži.
Sva ulazna bočna vrata su dostupna u istim dizajnima kao i garažna vrata, te tako osiguravaju ujednačen izgled.

 

 • što su pješačka vrata?

Pješačka vrata su vrata koja su integrirana u krilu garažnih vrata, koja omogućavaju pristup u garažu bez potrebe za otvaranjem garažnih vrata. Često se montiraju ako nema prostora za bočna ulazna vrata. Također se pješačka vrata ugrađuju ako se garažna vrata često otvaraju, a da nema potrebe za otvaranjem cijelih vrata svaki put. Niski prag na Normstahl garažnim vratima sprečava spoticanje i može se jednostavno prijeći.

 
 • Što je zaštita od prikliještanja prstiju na panelima? 

Zaštita od prikliještanja prstiju na panelima, znači da su naši paneli ergonomski dizajnirani tako da su prsti guraju van, čak i ako pojedinac namjerno seže s prstima u prostor gdje se paneli spajaju. Ne postoji rupa u koju prsti mogu biti umetnuti i zaglaviti. Integrirana zaštita od prikliještanja prstiju sprečava ozljede.